fbpx
packtivitypost6

Održana PACKTIVITY 3 Konferencija

Na konferenciji su dodeljena priznanja za najbolji dizajn pakovanja proizvoda u Srbiji za 2012/13 od kojih je dodeljeno tri GRAND PRIX priznanja i pet PACKTIVITY AWARDS priznanja koja se dodeljuju po kategorijama.

Treća po redu PACKTIVITY3 konferencija u organizaciji portala Designed.rs, održana je 12. decembra u Naučnom klubu Centra za promociju nauke u zgradi Robne Kuće Beograd u Knez Mihailovoj ulici.

Prepodnevnu sesiju konferencije započeli su bivši i sadašnji studenti sa Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu (FILUM) – Odsek grafički dizajn. Pojedinačno su se predstavili Borko Nerić, Mina Marković, Miloš Žarić, Milutin Marković, Ognjen Stevanović i Dušan Fusion Tucaković. Poslednje predavanje prvog dela konferencije održala je Jelena Trninić, menadžerka za ambalažu i ambalažni otpad kompanije Coca-Cola HBC Srbija.

Konferencija se bavila dizajnom pakovanja proizvoda, sa akcentom na održivosti, identitetu, funkcionalnosti i estetici pakovanja proizvoda.

Na konferenciji su učestvovali renomirani dizajneri iz inostranstva – Wolfgang Niederl iz austrijske multidisciplinarne dizajn agencije MOODLEY BRAND IDENTITY; Laura Steiner iz čuvene agencijske mreže LANDOR ASSOCIATES iz Hamburga, kao i gosti iz regiona, Igor Manasteriotti i Mia Marić iz  hrvatskog dizajn studija MANASTERIOTTI∞MARIĆ.

Nakon prezentacionog dela konferencije, usledila je panel diskusija u kojoj su učešće uzeli gosti konferencije, članovi žirija konkursa Packtivity, ali i prisutni dizajneri.

Nakon panela, svečano su dodeljena priznanja za najbolji dizajn proizvoda u Srbiji u 2012/13 od kojih je dodeljeno pet priznanja pod nazivom PACKTIVITY AWARDS koja se dodeljuju po kategorijama, i tri GRAND PRIX priznanja.

Packtivity Award u kategoriji OSTALO osvojio je dizajn pakovanja POOFNICE cipelice za bebe, autora Vladimira Obradovića.

Ceo članak možete pogledati klikom na    www.designed.rs.

Sličan post

X