fbpx
citymagazine

Maštovite cipelice za najmlađe

Poofnice su cipelice za bebe do 12 meseci, za one koje još ne hodaju. Izrađuju se ručno, u više veličina, a maštoviti i originalni modeli su plavi i roze, ali i šareni, sa crtežima, aplikacijama, srcima, mašnicama, tufnicama… Brend Poofnice pokrenuli su pre pet godina supružnici Nataša i Vladimir Obradović.

Po profesiji arhitekte, njih dvoje su na ideju da izrađuju dečje cipelice došli slučajno, tragajući za alternativnim poslom, nakon što su godinama bezuspešno pokušavali da se zaposle u struci.

Poofnice tim je pravi porodični tim. Na čelu kolone sam ja, kao začetnik ove ideje, suprug  Vladimir je zaslužan za celokupan vizuelni identitet našeg brenda, a moja sestra  Marija je zadužena za nabavku i krojenje. Svi zajedno smo tu da proizvod izvedemo do kraja. U celu priču je uključena i najbliža porodica, naša ćerka Antonina, kao naša najveća inspiracija, kao i naši roditelji, sestre, prijatelji i saradnici. Prvi modeli Poofnica su nastali krajem 2010. godine i bili namenjeni deci naših prijatelja. Oni su bili oduševljeni samom idejom. To nam je dalo podršku da probamo i nešto više od toga, pa smo Poofnice predstavili na fejsbuku i naišli na ogroman odaziv kupaca.

Prisećajući se samih početaka, ona navodi  da je sve bilo prilično iznenađujuće.

To je za nas bio pravi šok – kojom se brzinom sve  širilo i kakve smo komentare i podršku dobijali od tako velikog broja nepoznatih ljudi. Ubrzo su krenuli da nam se javljaju butici koji su hteli da imaju naše Poofnice u svojoj ponudi. Uvideli smo da je otvaranje firme zaista neophodno kako bismo ušli na tržište. Za nas je to bio  veliki izazov, jer smo u sve ušli  bez iskustva. Morali smo odjednom da naučimo mnogo stvari, kao  i da preuzmemo mnogo odgovornosti i obaveza. Za ovih 5-6 godina koliko postojimo zaista smo veoma zadovoljni koliko nas ljudi prepoznaju, koliko pričaju o nama i pružaju nam podršku. Mislim da je to ono što nam najviše znači, reakcija kupaca na naš proizvod.

Raznolike cipelice su napravljene su od mekanih i nežnih materijala, najvećim delom od pamuka. Pamuk je uvek u unutrašnjem delu  i dopušta koži da diše. Elastične i savitljive cipelice omogućavaju i nesmetan rad stopala i njihov razvoj.

Do  sada je napravljeno između šest i sedam hiljada pari poofnica. Tu su patičice blesavice, sa aplikacijama i pertlama u istoj boji,  veseli karirani modeli,  casual dnevne varijante  i one za svečane trenutke, poofnice Beograđankice sa  crtežima grada…  Nataša Obradović navodi  da se novi modeli  često osmišljavaju  – kada im se dopadnu novi materijali, kada u porodicu stigne neka nova beba, kada kreće nova sezona ili kada se dogodi inspiracija.  U ponudi brenda su i bodići, kompleti, mekane igračke za najmlađe.

Ovim poslom se i bavim da bih mogla da zadovoljim svoju kreativnu stranu, iz toga proizilazi toliki broj raličitih modela. Prilkom odabira crteža i aplikacija nam dosta pomaže naša desetogodišnja ćerka. Ona  je i sama dosta kreativna i već dobitnik brojnih nagrada na raznim likovnim konkursima. Njeno mišljenje nam je veoma važno.

U  procesu izrade sve počinje od nabavke materijala, koje je na našem tržištu teško pronaći. Nataša navodi i da im je potrebno mnogo vremena za isprobavanje modela, jer niko od njih nije krojač po struci.  Nakon crteža i izrade probnih modela sledi krojenje, spajanje delova u jednu celinu, sklapanje ambalaže i pakovanje, zatim i slanje patikica na kućnu adresu.

Da pogledate ceo članak kliknite na    www.citymagazine.rs.

 

Sličan post

X